donderdag 12 juli 2012 14:00

Kamp: pensioeninformatie moet beter

Beoordeel dit bericht
(0 stemmen)

De Telegraaf: 26 juni 2012

DEN HAAG - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) vindt dat pensioenfondsen en -verzekeraars betere, en vooral begrijpelijker, informatie moeten verstrekken aan hun deelnemers. De fondsen en verzekeraars zijn al verplicht om belangrijke pensioeninformatie te verstrekken, maar Kamp liet dinsdag weten dat hij de wet gaat aanpassen om te garanderen dat de communicatie verbetert.

Zo blijkt uit onderzoek dat belangrijke verplichte informatie voor veel deelnemers onvoldoende begrijpelijk is. Soms wordt er ook een te rooskleurig beeld gegeven over de hoogte van het pensioen en is er geen inzicht in onzekerheden. De minister verwacht dat pensioenfondsen „hun verantwoordelijkheid nemen” en de voorlichting verbeteren.

Eén oogopslag
„In een tijd waarin een deel van de pensioenen door de onzekere economische situatie gekort moet worden, is het noodzakelijk dat pensioendeelnemers in één oogopslag kunnen zien welke uitkering men kan verwachten, wat de risico's zijn en wat iemand zelf kan doen als dat nodig is”, aldus Kamp. Het is de bedoeling dat de aanpassing van de Pensioenwet hiervoor begin 2013 naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Aangepast op donderdag 12 juli 2012 14:03
Administrator

Administrator

Rachel is based near Berlin and is the Web Editor for Corporate 2. She is the founder of Corporate 2 and enjoys all things internet.

Website: gavick.com

Laat een reactie achter

Deze velden met een ster (*) moeten informatie bevatten.
Basis HTML code is toegestaan.