AOW-probleem ontkennen is asociaal

donderdag 24 februari 2011 15:10 Gepubliceerd in Nieuws

AMSTERDAM - Het is ''asociaal'' om te doen alsof er geen probleem is rond de vergrijzing en de toekomstige oudedagsvoorziening in Nederland. Dat zei minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken zondag tijdens een debat in Amsterdam, georganiseerd door de Volkskrant.


Nu staat er tegenover elke AOW'er nog vier werkenden, met de snel teruglopende beroepsbevolking zijn dat er in de toekomst nog maar twee. Dat probleem wegwimpelen is ''de kop in het zand steken'' en ''asociaal'' aldus Donner.

 

Accountants hekelen pensioenoverzicht

donderdag 24 februari 2011 15:04 Gepubliceerd in Nieuws

AMSTERDAM - Het pensioenoverzicht dat sinds 2009 wordt verstrekt, wekt onterecht de schijn dat het uitsluitsel biedt over de waardevastheid van pensioenuitkeringen.

 

Dat stelt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) woensdag in een open brief aan de pensioensector, waarover de Volkskrant woensdagochtend bericht.

Op naar een nieuw pensioenstelsel

dinsdag 08 februari 2011 09:50 Gepubliceerd in Nieuws

Onzeker Pensioen

 

Het pensioen is minder riant dan we dachten en Nederland vergrijst snel. Hoe zorgen we toch voor een onbezorgde oude dag? 

Rabobank en PGGM gaan samenwerken

donderdag 03 februari 2011 09:34 Gepubliceerd in Nieuws

 

Rabobank en PGGM, pensioenuitvoerder in de zorg- en welzijnssector, gaan samenwerken om pensioenklanten inzicht en financieel advies te geven


De partijen zeggen in te spelen op het veranderende pensioenstelsel waarbij mensen meer keuzevrijheid en verantwoordelijkheid zullen krijgen voor het eigen pensioeninkomen.

Werkgevers weten zich geen raad met pensioencommunicatie

zondag 06 februari 2011 09:20 Gepubliceerd in Nieuws

 

HR manager heeft meer vertrouwen in zijn informerende functie dan directeur


Ruim een derde (35 procent) van de werkgevers acht zichzelf niet goed in staat werknemers te informeren over pensioenzaken. Slechts een kwart (25 procent) van de werkgevers informeert het personeel actief over het pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Pensioenkijker.nl. De Pensioenwet stelt echter dat de werkgever en pensioenuitvoerder samen verantwoordelijk zijn voor de communicatie over het pensioen aan de werknemers.

Pagina 2 van 2